top of page

Laitilan työvoimapulaan löytyi intialainen ratkaisu

Kahden suomalaisen henkilöstöalan yrityksen hedelmällinen yhteistyö toi helpotusta metallialan yrityksen työvoimapulaan.

Tänä keväänä Laitilaan saapuneet intialaiset osaajat ovat hyvin motivoituneita ja innostuneita työntekijöitä. Moni heistä suunnittelee jo oman perheen tuomista Laitilaan. Laserin edessä poseeraavat Shyam, Suresha, Neeraj ja Ramesh.

Neljä ensimmäistä intialaista, kaksi CNC-koneistajaa ja kaksi laseroperaattoria, on tänä keväänä liittynyt Laitila Coating Oy:n konepajan osaajien rivistöön. 

WFO Group Oy on suomalainen henkilöstöalalla toimiva yritys, joka tuottaa erikoisosaajia teollisuuden tarpeisiin Euroopasta ja Aasiasta. Turun pääkonttorin lisäksi WFO:lla on osastot Latvian Riikassa ja New Delhissä Intiassa.

Selekta on puolestaan valtakunnallinen yritys, joka välittää työvoimaa usealle teollisuuden alalle pääasiassa Suomen markkinoille.

WFO Group Oy ja Selekta aloittivat yhteistyön, kun Laitila Coating Oy päätti hakea uusia CNC-koneistajia ja laseroperaattoreita konepajalleen. Tänä keväänä Laitilan konepajalle on saapunut neljä intialaista työntekijää.

– Intiassa olen tottunut kovaan kiireeseen, mutta täällä on inhimillinen työrytmi ja ihmiset ovat täällä avuliaita, kiittelee Ramesh Mendule.

Ramesh on yksi Laitilan konepajan uusista työntekijöistä. Hän tuli Intiasta Laitilaan kaksi kuukautta sitten.

Laitila Coating manufactures e.g. components related to energy transfer.

According to factory director Petri Kallio, there are customers from all over the world.

Kotimaasta ei löydy riittävästi motivoituneita osaajia

Laitila Coatingilla on hyvät kokemukset ulkomaalaisten rekrytoinneista. Ensimmäinen työsuhde ulkomaalaisen työntekijän kanssa solmittiin 15 vuotta sitten ja hän on yhä konepajalla töissä. Nykyisin 99 prosenttia konepajan kaikista uusista työntekijöistä on muita kuin suomalaisia.

Tehtaanjohtajan Petri Kallion mukaan kilpailu osaavasta työvoimasta on kiristynyt. Lounais-Suomessa on paljon metalliteollisuutta ja moni yritys haluaa lisää osaavia työntekijäitä. Myös Euroopassa kilpailu osaajista on entistä tiukempaa, joten oli paikallaan hakea työntekijöitä kauempaa.

Myyntipartneri Juha Oksanen Selektasta ja toimistopäällikkö Leija Pidic WFO:sta.

Räätälöity ketju takaa hyvän tuloksen

WFO Group on ollut Intiassa reilun vuoden ja tulosta syntyy. WFO:n toimistopäällikkö Lejla Pidicin mukaan dialogi on ensiarvoisen tärkeää.

– Työvoiman hankinnassa mietitään aina asiakkaan yksilöllistä tarvetta ja asiakas on mukana koko rekrytointiprosessin aikana, jotta osataan valita parhaista parhaat, sanoo Pidic. 

Intiassa CNC-koneistajien koulutukseen kuuluu työharjoittelua opiskelun lomassa, joten osaamista ja kokemusta kertyy heille runsaasti. WFO:n listoille päässeillä koneistajilla on yleensä jo 15 vuoden työkokemus taustalla. Rekrytointiprosessi kestää yleensä pari kuukautta.

– Prosessi on monivaiheinen. Osaajia haastatellaan useasti, tarkistetaan taidot ja pidetään huolta, että henkilö on sitä mitä on luvattu, Pidic varmistaa.

– Tämä on meille sopiva rekrytointikanava, koska silloin työ on pohjustettu meitä varten. Pitää olla täysi varmuus, että kun joku haluaa tulla tänne töihin, hänellä on mahdollisuus myös onnistua, pohtii tehtaan johtaja Petri Kallio.

lejla ja neeraj (1).jpg

Intialaisten perehdytys työhön ja suomalaisiin oloihin on pitkä prosessi. Pienissäkin asioissa ollaan avuksi, sanoo WFO:n toimistopäällikkö Lejla Pidic. Leilan vieressä oppia ottaa vastaan intialainen Neeraj.

Yhteinen kieli kyllä löytyy, kun on tahtoa

Juha Oksanen Selektasta pitää tärkeänä, että tulijat otetaan vastaan sillä mielellä, että heistä halutaan pitkäaikaisia työntekijöitä.

Vastaanotto, perehdytys ja viihtyminen ovat siksi tärkeitä asioita.

Laitila Coatingin nykyisistä työntekijöistä vain kolmannes puhuu äidinkielenään suomea. Ulkomaalaisten työntekijöiden sulautuminen monikansalliseen työyhteisöön onnistuu, kun tullaan vastaan ja on hyvää tahtoa.

– Kirjalliset ohjeet tehdään vähintään kolmelle kielelle ja aina löytyy henkilökunnasta joku, joka pystyy opastamaan, täsmentää tehtaanjohtaja Petri Kallio.

Tuleeko perhe perässä?

Intialaisten tuominen sorvin ääreen on iso ja kallis prosessi.  WFO Groupin työtapoihin kuuluu se, että saapuvalle työntekijälle tehdään tulo helpoksi:

hankitaan lentoliput, asunto, tarvittavat luvat ja autetaan muutenkin kaikissa käänteissä. Lejla Pidic kertoo olleensa itse kantamassa intialaisten tavaroita ja ripustamassa verhoja heidän uusiin asuntoihin. Kun tulija on päässyt työn alkuun, alkaa keskustelu työntekijän perheen mahdollisesta muutosta Laitilaan. WFO järjestelee myös perheen saapumiseen liittyviä asioita.

Petri Kallion mukaan Laitila Coatingista löytyy töitä myös niille, joilla ei ole metallialan kokemusta tai koulutusta. Pariskuntia onkin konepajalla enenevässä määrin.

Intialainen ja tuore laitilalainen Ramesh Mendule on naimisissa ja hänen vaimonsa suunnitelmissa on tulla myös Suomeen ja mahdollisesti töihin Laitila Coatingille.

Laitila Coating on toiminut Laitilassa noin 20 vuotta. Työntekijöitä on nyt 78 ja haku on päällä jatkuvasti.

Hyvässä kasvussa

Laitila Coating on toiminut Laitilassa 20 vuotta. Alkuvuosina yritys keskittyi pintakäsittelyyn. Nykyisin Laitilan konepajalta toimitetaan energiansiirtoon liittyviä komponentteja eri puolille maailmaa. Työntekijöitä on nyt 78 ja haku on päällä jatkuvasti.

Vahvasti kasvavan WFO Group Oy:n tarkoituksena on tuottaa mm. teollisuuden henkilöstöpalveluja myös pohjoismaiseen osaajatarpeeseen.

Suomen markkinoita WFO on avaamassa yhdessä Selektan kanssa ja Ruotsin toimintoja operoidaan itsenäisesti Tukholman konttorilta käsin.

bottom of page